

فناوریهای واقعیت مجازی (Virtual Reality) و واقعیت افزوده (Augmented Reality) میتوانند در سالهای آینده تاثیری انکار ناپذیر بر تجارت الکترونیک (e-Commerce) بگذارند. با یکتا فنآوران همراه باشید.
شاید هنوز فناوری واقعیت مجازی/افزوده به دلیل قیمت بالا و محدودیتهای سختافزاری موجود به وضعیت قابل قبولی برای استفاده عمومی در سطح گسترده نرسیده باشد اما میتوان انتظار داشت که در چند سال آینده شاهد رواج روز افزون آن در بین عموم و کسب و کارهای مختلف باشیم. اما با این حال نمیتوان اثرگذاری این فناوری بر آینده تجارت الکترونیک را نادیده گرفت. در بخش اول این مطلب به بررسی اثر این فناوری بر کاهش «شکاف اعتماد» پرداختیم و در ادامه به بررسی ۲ اثر احتمالی دیگر این فناوری بر تجارت الکترونیک و تجربه کاربری (UX یا User Experience) از فروشگاههای اینترنتی خواهیم پرداخت.
افزایش سطح شخصی سازی
ما به عنوان خریداران بالقوه، دوست داریم احساس کنیم که تجربه خرید فروشگاهی ما مختص به خودمان است. ما در اختیار داشتن گزینههایی چون توانایی دیدن محصولات در رنگهای متفاوت، یا با زمینه متفاوت، یا حتی توانایی بررسی تمام محصولات مورد علاقه خودمان در یک مکان را دوست داریم. داشتن یک مشاور فروش که میداند شما از چه جنس و سبکی خوشتان میآید و میتواند مجموعهای از پیراهنها را برای تست به شما بدهد بسیار سودمند است.
تجربه این نوع شخصیسازیها نه تنها از طریق واقعیت مجازی امکان پذیر است بلکه نسبت به هر فروشگاه فیزیکی دیگری راحتتر خواهد بود. برای مثال درست همانطور که شما میتوانید چند لباس را در یک فروشگاه فیزیکی کنار هم بچینید و مقایسه کنید، این امکان را دارید تا قفسهای از لباسها را در یک محیط مجازی گرد هم آورده و با سرعت زیادی آنها را بررسی و جدا کنید تا اینکه فقط به گزینههای مورد نظر خود برسید.
استفاده از واقعیت افزوده برای بررسی و امکان سنجی خرید لوازم حجیم آشپزخانه
فروشگاههای تجارت الکترونیکی که هیچگونه تجربه واقعیت مجازیی (یا واقعیت افزودهای) ارائه نمیدهند در رقابت با آن فروشگاههایی که چنین تجربیاتی ارائه میدهند وضعیت نامساعدی خواهند داشت و نیاز خواهند داشت تا نحوه ارائه محصولات خود را متناسب با آن افزایش دهند چرا که این موضوع تأثیر بسزایی بر جلب اعتماد خریداران خواهد داشت.
تبدیل خرید تجربی، به یک UX استاندارد
خرید تجربی تماماً در خصوص فناوریهایی نوآورانه است که میتوانند این فرآیند را با روشهایی معنادار به چیزی بیشتر از یک کار عادی و طاقت فرسا تبدیل کنند، و واقعیت مجازی (در صورت به کار گرفته شدن بالاترین ظرفیت ممکن) به عنوان چسبی عمل میکتد که تمام این فناوریها را کنار هم نگه میدارد. حتی با وجود وضعیت نسبتاً نابالغ هدستهای واقعیت مجازی نیز میتوان از این فناوری برای نشان دادن فرصتهایی که آینده با خود به همراه خواهد آورد استفاده کرد.
هنگامی که شاپیفای (Shopify)، غول تجارت الکترونیک مستقر در ونکوور، به عنوان اولین ارائه دهنده سامانه مدیریت محتوای فروشگاهی در سال ۲۰۱۶ اپلیکیشن واقعیت مجازی یکپارچه خود را عرضه کرد، به این موضوع اعتقاد داشت. تمام افراد دارای سایت فروشگاهی طراحی شده با این CMS و دارنده هدست واقعیت مجازی HTC Vive میتوانند از طریق پیکربندی اپلیکیشن Thread Studio، لباسهای مورد نظر خود را به صورت ۳D و بر تن مدلهای مجازی با ژستهای مختلف مشاهده کنند.
نظر شما در خصوص واقعیت مجازی و اثر آن بر تجربه خرید اینترنتی چیست؟