

شرکت اپل (Apple) به دنبال توسعه یک تراشه (Chip) برای محقق کردن دو کاربرد کلیدی در زمینه هوش مصنوعی یعنی واقعیت افزوده (Augmented Reality) و خودروهای خودران (Self-Driving Cars) است. با یکتا فنآوران همراه باشید.
به گزارش وب سایت بلومبرگ (Bloomberg) شرکت اپل به دنبال افزایش سرعت تمام پردازندههای موبایل خودش است. همچنانکه اپل به تازگی (سپتامبر گذشته) تراشه A10 فیوژن (Fusion) چهار هستهای خودش را در مدلهای آیفون ۷ (iPhone 7) و آیفون ۷ پلاس (iPhone 7 Plus) استفاده کرد. اما برای اینکه سخت افزارهای خودش را رقابتی نگه دارد، اپل به دنبال ساخت یک تراشه جانبی است که صرفاً برای پردازش هوش مصنوعی (AI) بکار گرفته خواهد شد.
منابع آگاه به بلومبرگ گفتهاند که اپل به دنبال توسعه پردازندههایی است که در دو بخش مرتبط با هوش مصنوعی به کار گرفته خواهند شد: واقعیت افزودی و خودروهای خودران. سخت افزارهای کنونی این غول تکنولوژی در حال حاظر وظایف مربوط به هوش مصنوعی را بین دو تراشه اصلی (CPU) و پردازنده گرافیکی (GPU) تقسیم میکنند، اما این تراشه جدید که در داخل اپل با نام «موتور عصبی اپل» (Apple Neural Engine) شناخته میشود دارای بخشی مختص پردازشهای هوش مصنوعی است.
متأسفانه مشخص نیست که این پردازنده امسال عرضه خواهد شد یا خیر. این موضوع باعث میشود که اپل جایگاه پایینتری نسبت به شرکت کوالکوم (Qualcomm) و جدیدترین پردازندههای موبایل اسنپدراگون (Snapdragon) که همین الان هم دارای یک بخش اختصاصی برای هوش مصنوعی است و پردازندههای محاسباتی تنسور (Tensor Processing Units) که در پلتفرم ابری شرکت گوگل (Google) قرار دارد و به منظور انجام پردازشهای سنگین هوش مصنوعی استفاده میشود، داشته باشد.
اپل سال گذشته در کنفرانس جهانی توسعه دهندگان (WWDC) گفته بود که به دنبال اجرای شبکه عمیق عصبی خودش است، اما این مدل از یادگیری ماشینی در طرف رکهای شبکه انجام میشود، نه روی پردازندههای موبایل. برخلاف روشهای متمایز کننده این شرکت به منظور امن نگه داشتن اطلاعات فرستاده شده به سرورهای اپل، تراشه عصبی این امکان را خواهد داد تا وسایل با اتکا بر خودشان اطلاعات را غربال کنند. روش دوم سریعتر است و مصرف انرژی کمتری خواهد داشت، همچنانکه پردازندههای M7 در سال ۲۰۱۳ پردازشهای حرکتی را سادهتر کرده بودند.
نظر شما در خصوص پردازندههای جدید اپل و اثرگذاری آنها بر دستگاههای ساخت این شرکت چیست؟
منبع: Engadget