امروزه نمی توانیم از نقش و تاثیر اپلیکیشن ها در زندگی روزمره چشم پوشی کنیم. اپلیکیشن ها توانسته اند بسیاری از کارهای روزانه را که قبل تر با مرارت انجام می شدند، آسان کنند. در حقیقت این اپلیکیشن ها هستند که دستگاه های هوشمند را کاربردی تر می کنند. دو پلتفرم اندروید و ios که توسط گوگل و اپل عرضه و پشتیبانی می شوند، عموما محبوب ترین پلتفرم ها برای خالقان و توسعه دهندگان اپلیکیشن ها می باشند. اما نقطه بغرنج آنجایی ست که همیشه خالقان اپلیکیشن ها باید اپ خود را بر روی دو پلتفرم اندروید و ios به صورت مجزا تولید کنند. یکی از راه حل های این مشکل وب اپلیکیشن های پیش رونده یا PWA هستند.
وب اپلیکیشن پیش رونده، نرم افزاری تحت وب است که قادر است یک سایت را در قالب یک اپلیکیشن در دستگاه های هوشمند به نمایش در آورد. تنها کافی است با یک مرورگر وارد نرم افزار شوید، پس از ورود از شما سوال می شود که مایل به اضافه شدن آیکون به گوشی خود هستید یا خیر؟ در صورت تایید آیکونی به گوشی شما افزوده خواهد شد که با هر بار زدن بر روی آن وب سایت مربوطه بدون باز شدن مرورگر و مانند یک اپلیکیشن اجرا خواهد شد.
وب اپلیکیشن ها اتفاق تازه ای نیستند، اما تا به امروز کمتر مورد توجه قرار گرفته اند چرا که بیشتر توسعه دهندگان مایل به ایجاد اپلیکیشن های بومی هستند تا با بهره گیری از ظرفیت گوشی ها بتوانند اپلیکیشن های سریع تری ارائه دهند. اما اکنون با بهینه سازی های اتفاق افتاده بر روی HTML5، CSS3، جاوااسکریت و همچنین سخت افزارهایی چون پردازنده ها می توان به فراگیر شدن این اپلیکیشن ها امیدوار بود و حتی در برخی موارد عملکرد بهتری نسبت به اپلیکیشن های بومی از آنها انتظار می رود.
سرویس های چون توئیتر، پینترست، اوبر، لیفت را می توان به عنوان سرویس هایی که از این فناوری بهره می برند معرفی کرد. سرویس های ایرانی مشابه نظیر دیجی کالا، اسنپ، تپسی، لنز ایرانسل نیز به این سو در حرکت هستند. برای ایجاد دسترسی سریع آنها بر روی گوشی خود وارد مرورگر شوید، آدرس مد نظر را وارد کنید و در قسمت Home، گزینه add to screen را بزنید. با طی کردن مراحل ذکر شده آیکون وب اپلیکیشن به صفحه اصلی افزوده خواهد شد و به راحتی قابل استفاده می باشد.
ایجاد و توسعه اپلیکیشن های پیش رونده بسیار ساده تر از اپلیکیشن های بومی می باشند و از آنجایی که دسترسی به آن ها تنها نیازمند به یک مرورگر می باشد چندان بعید نیست که توسعه دهندگان بیشتری به سمت آن مایل شوند. اپلیکیشن های بومی توسط توسعه دهندگان طراحی و برنامه ریزی می شوند و بدین منظور از ابزارها و فریمورک های جاوااسکریپت استفاده می شود و سپس در فروشگاه ها ی اپلیکیشن عرضه می شوند اما نرم افزارهای پیش رونده تنها با یک URL در اختیار کاربران قرار می گیرد و نمایش مجدد آن ها نیاز به اینترنت ندارد.
در شرایط کنونی که اپل دسترسی به اپلیکیشن های ایرانی را برای کاربران با مشکلاتی مواجه کرده است، وب اپلیکیشن های پیش رونده می تواند راه حل موثری برای اپ های ایرانی باشد.