دوربین مداربسته شبکه (IP Camera) نسل جدیدتر دوربینهای مداربسته است که در سیستمهای مداربسته شبکه یا دیجیتال استفاده میشود. در ادامه با یکتا فنآوران همراه باشید.
دوربین تحت شبکه نوعی دوربین مداربسته است که معمولاً در سامانههای حفاظتی و نظارت تصویری بکار گرفته میشود و برای ارسال اطلاعات از پروتکلهای شبکه استفاده میکند. اولین نمونه از این نوع دوربین که از یک وب سرور اختصاصی داخلی استفاده میکرد در سال ۱۹۹۶ توسط شرکت اکسیس (AXIS) معرفی شد.
مطالب مرتبط
از جمله نکات قوت این نوع دوربینها میتوان به ایجاد ارتباط صوتی دو طرفه بین دوربین و محیط اطراف، انعطاف پذیری بالا در جابجاییهای احتمالی در شبکه، امکان پردازش تصویری، امکان کنترل دوربینهای مداربسته زوم (Zoom CCTV Camera) و پی تی زد (PTZ CCTV Camera) یا چرخش دوربین از طریق کابل شبکه، امکان تامین انرژی دوربین از طریق تکنولوژی برق در بستر شبکه (PoE) برای دوربینهایی که از این تکنولوژی پشتیبانی میکنند و همچنین کیفیت تصویر به مراتب بالاتر از دوربین مداربسته آنالوگ (Analog CCTV Camera) اشاره کرد.
از اجزا اصلی سیستم مداربسته شبکه میتوان به دوربین مداربسته شبکه، دستگاه NVR یا سرور جهت ضبط تصاویر، هارد دیسک، منبع تغذیه دوربینها، سوییچ شبکه برای سیستمهای دارای ۲ دوربین به بالا، کابل شبکه، کابل برق جهت تامین انرژی برای دوربینهایی که از PoE پشتیبانی نمیکنند و در نهایت اتصالات شبکه اشاره کرد.
از دیگر مزیتهای استفاده از دوربینهای تحت شبکه میتوان به امکان انتقال مستقیم اطلاعات دریافتی آنها از طریق آنتنهای رادیویی برد بالا، امکان انتقال مستقیم اطلاعات از طریق فیبر نوری (با استفاده از پروتکلهای شبکه)، تاثیرپذیری پایین از نویزهای محیطی، انعطاف پذیری بالا به دلیل استفاده از سوییچها و در نتیجه کاهش هزینه کابل کشی اشاره کرد.
دوربین مداربسته شبکه در مقایسه با دوربین مداربسته آنالوگ بین دو تا سه برابر گرانتر است و نصب، راهاندازی و عیب یابی آن نیز به مراتب دشوارتر از دوربینهای مداربسته آنالوگ است.
تهیه شده توسط گروه یکتا فنآوران