دوربین مدار بسته آنالوگ (Analog CCTV Camera) نسل اول دوربینهای مدار بسته است که از امواج آنالوگ برای انتقال تصویر و صدا استفاده میکند. با یکتا فنآوران همراه باشید.
دوربینهای مدار بسته آنالوگ همچنانکه از اسمشان پیداست از امواج آنالوگ یا سیگنالهای پیوسته برای انتقال تصویر و صدا استفاده میکنند. امروزه استفاده از سیستمهای کاملاً آنالوگ تقریباً منسوخ شده است و به جای آن از سیستمهای نیمه آنالوگ استفاده میشود.
مطالب مرتبط
سیستمهای مدار بسته آنالوگ نسبت به نمونههای دیجیتالی از قدمت بیشتری برخوردار هستند. از اجزاء این سیستمها میتوان به دوربین مدار بسته آنالوگ، نمایشگر، ضبط کننده دیجیتال تصاویر یا دی وی آر (DVR)، وی سی آر (VCR که امروزه از رده خارج شده است)، انتخابگر یا سوییچرهای دستی و اتوماتیک (جهت انتخاب دستی یا خودکار دوربین)، پن (Pan) و تیلتها (Tilt) یا موتورهای حرکت دهندهی دوربینها، مالتیپلکسرها یا کوادها (Video Multiplexer) برای تبدیل یک مانیتور به چندین مانیتور و کابل کواکسیال (Coaxial Cable) اشاره کرد.
نویزهای ناشی از نواسانات برق یکی از عوامل تاثیرگذار بر کیفیت تصاویر دوربینهای آنالوگ هستند. به همین دلیل در کنار این دوربینها از کابل هم محور یا کواکسیال که از بیرون به داخل متشکل از یک لایه عایق، یک لایه رسانای نازک (سیمهای بافته شده)، یک لایه عایق منعطف و یک رسانای داخلی (که وظیفه انتقال تصویر و صدا را به عهده دارد) است، استفاده میشود. مشخصه بارز این نوع کابل این است که در حالت گیرندگی هیچ نویزی نمیتواند در طول خط انتقال وارد آن شود و در حالت فرستندگی نیز هیچ تشئشئی در طول آن مشاهده نمیشود. این کابل از یک طرف به دوربین مدار بسته و از طرف دیگر به دی وی آر متصل میشود.
از دیگر خصوصیات بارز سیستم مدار بسته آنالوگ میتوان به ارزانتر و سادهتر بودن راهاندازی آنها نسبت به سیستم مدار بسته شبکه (IP) اشاره کرد. کیفیت تصویر این نوع دوربینها نیز به خاطر محدودیت در حجم انتقال اطلاعات کمتر از نمونههای شبکه است. دوربینهای آنالوگ دارای خروجی تصویر ریل تایم (Real-time) یا همزمان هستند که حتی بیشتر شدن کیفیت تصویر نیز اثری بر آن نخواهد گذاشت.
تهیه شده توسط گروه یکتا فنآوران