

شبکه های کامپيوتری با توجه به حوزه جغرافيائی تحت پوشش به سه گروه تقسيم می گردند.برای آگاهی از جزئیات بیشتر با یکتا فنآوران همراه باشید.
- شبکه های محلی ( کوچک ) LAN
- شبکه های متوسط MAN
- شبکه های گسترده WAN
شبکه های LAN : حوزه جغرافيائی که توسط اين نوع از شبکه ها پوشش داده می شود ، يک محيط کوچک نظير يک ساختمان اداری است . اين نوع از شبکه ها دارای ويژگی های زير می باشند :
- توانائی ارسال اطلاعات با سرعت بالا
- محدوديت فاصله
- قابليت استفاده از محيط مخابراتی ارزان نظير خطوط تلفن بمنظور ارسال اطلاعات
- نرخ پايين خطا در ارسال اطلاعات با توجه به محدود بودن فاصله
يک شبکه LAN در ساده ترين حالت از اجزای زير تشکيل شده است :
– دو کامپيوتر شخصی: يک شبکه می تواند شامل چند صد کامپيوتر باشد. حداقل يکی از کامپيوترها می بايست بعنوان سرويس دهنده مشخص گردد. ( در صورتيکه شبکه از نوع Client-Server باشد ). سرويس دهنده، کامپيوتری است که هسته اساسی سيستم عامل بر روی آن نصب خواهد شد.
– يک عدد کارت شبکه (NIC) برای هر دستگاه: کارت شبکه نظير کارت هائی است که برای مودم و صدا در کامپيوتر استفاده می گردد. کارت شبکه مسئول دريافت ، انتقال ، سازماندهی و ذخيره سازی موقت اطلاعات در طول شبکه است . بمنظور انجام وظايف فوق کارت های شبکه دارای پردازنده ، حافظه و گذرگاه اختصاصی خود هستند.
شبکه های MAN : حوزه جغرافيائی که توسط اين نوع شبکه ها پوشش داده می شود ، در حد و اندازه يک شهر و يا شهرستان است . ويژگی های اين نوع از شبکه ها بشرح زير است :
- پيچيدگی بيشتر نسبت به شبکه های محلی
- قابليت ارسال تصاوير و صدا
- قابليت ايجاد ارتباط بين چندين شبکه
شبکه های WAN : حوزه جغرافيائی که توسط اين نوع شبکه ها پوشش داده می شود ، در حد و اندازه کشور و قاره است . ويژگی اين نوع شبکه ها بشرح زير است :
- قابليت ارسال اطلاعات بين کشورها و قاره ها
- قابليت ايجاد ارتباط بين شبکه های LAN
- سرعت پايين ارسال اطلاعات نسبت به شبکه های LAN
- نرخ خطای بالا با توجه به گستردگی محدوده تحت پوشش