کارت شبکه یا رابط شبکه (Network Interface Cards) وظیفه اتصال فیزیکی کامپیوتر (Host) به شبکه یا اینترنت را به عهده دارد تا به کمک آن امکان تبادل اطلاعات برای کامپیوتر میسر شود. با یکتا فنآوران همراه باشید.
هر کامپیوتر یا وسیلهای برای اتصال به شبکه یا اینترنت به کارت شبکه یا به اختصار NIC نیاز خواهد داشت. کارت شبکه ممکن است به صورت برد فیزیکی مستقل و هم به صورت مجتمع (On-Board) با مادربرد در سیستم تعبیه شده باشد. کارت شبکه در هر دو حالت بدون سیم یا وایرلس (Wireless) و سیمی وجود دارد. کارت شبکه بیسیم (WNIC) رابط کامپیوتر و شبکه است و به کامپیوتر اجازه میدهد تا اطلاعات را از طریق امواج الکترومغناطیسی با شبکه به اشتراک بگذارد. کارتهای شبکه سیمی نیز به کمک سیگنالهای الکتریکی و کابلهای شبکه امکان برقراری ارتباط بین کامپیوتر و شبکه را میسر میکند.
مطالب مرتبط
مهمترین پروتکل شبکههای محلی (LAN) که امروزه به طور وسیع مورد استفاده است اترنت (Ethernet) نام دارد که از دهه ۱۹۹۰ جایگزین استانداردهایی نظیر ARCNET، Token Ring و FDDI شده است. در سالهای اخیر گسترش استفاده از تکنولوژی Wi-Fi و شبکههای بیسیم مبتنی بر استاندارد IEEE802.11 در خانهها و ادارات کوچک موجب تقویت اترنت و نصب آن در مقیاسهای بزرگتر شده است.
نوع دیگر کارتهای شبکه نیز کارتهای شبکه یواسبی (USB) هستند که در هر دو حالت بدون سیم و سیمی قابل یافت هستند. این نوع کارتهای شبکه را میتوان به سادگی و از طریق پورت USBبه لپ تاپ یا کامپیوتر متصل کرد. کارت شبکه USB در صورت استفاده از استاندارد USB 2 احتمالاْ با محدودیت سرعت همراه خواهد بود و بهتر است از کارتهای دارای استاندارد USB 3 استفاده شود.
امروزه شرکتهای متعددی اقدام به ساخت کارتهای شبکه در انواع مختلف میکنند. شناخته شدهترین برندهای تولید کننده کارت شبکه در داخل ایران دی لینک (D-Link)، تی پی لینک (TP-Link) و ایسوس (ASUS) هستند.
تهیه شده توسط گروه یکتا فنآوران