شرکت های بزرگ اینترنتی همواره در حال رصد فعالیت کاربران در بستر وب و اپلیکیشن هستند و تمامی فعالیت های وبگردی کاربران، موقعیت های مکانی آن ها توسط گوشی ها و سیستم های کامپیوتری را ردیابی می کنند و این چیزی است که گوگل خود آن را تایید کرده است. گوگل هدف از جمع آوری این اطلاعات شخصی را، ارائه پیشنهادات بهتر به کاربران و ارائه تجربه ی مثبت به کاربران عنوان کرده است. عموما شرکت های بزرگ اینترنتی که فعالیت کاربران را رصد می کنند به دنبال دستیابی به الگو مصرف کاربران می باشند اما اگر شما جز افرادی هستید که حفظ حریم شخصی بسیار برایتان اهمیت دارد، می توانید دسترسی گوگل به این اطلاعات را قطع کنید و یا فقط اجازه دسترسی گوگل به اطلاعاتی که می خواهید را بدهید. گوگل ویژگی جدیدی به گوگل اکانت اضافه کرده است که طبق آن کاربر می تواند تعیین کند که چه بخشی از اطلاعات تا چه زمانی در اختیار گوگل قرار بگیرد.
برای دسترسی به بخش تنظیم اطلاعاتی که گوگل حق دسترسی به آن ها را دارد می توانید ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید و در بخش تنظیمات ، از بخش manage your data & accounts > google account > address personalization می توانید دسترسی گوگل به اطلاعات شخصی خود را تنظیم کنید. با استفاده از تنظیمات این بخش می توانید دسترسی گوگل به فعالیت های وب گردی، تاریخچه موقعیت های مکانی، اطلاعات گوشی و یا جستجوهای صورت گرفته در یوتیوب و نحوه ی خرید آنلاین و … را محدود و یا قطع کنید. با این قابلیت جدید می توانید کنترل بیشتری بر تاریخچه مکان ها و فعالیت های انجام داده شده بر بر بستر وب یا اپلیکیشن داشته باشید.
در این سیستم کاربران تعیین می کنند که گوگل بر اساس زمان بندی تعیین شده تا چه مدت اطلاعاتی چون وب سایت های بازدید شده یا موقعیت های مکانی را نگه داری کند. دو بازه سه ماهه و هجده ماهه برای این منظور پیش روی کاربران قرار گرفته است و بعد از اتمام این دوره تمامی اطلاعات ثبت شده مربوط به کاربر به صورت خودکار حذف می شود. پیش از اتمام این دوره نیز کاربران می توانند به صورت دستی اقدام به حذف این اطلاعات نمایند.