با معرفی سرویس استریم بازی گوگل موسوم به استیدیا (Stadia) دیگر زمان آن رسیده است که در زمان و هر مکانی که هستید و با هر دستگاهی که در اختیار دارید بازی دلخواه تان را با کمترین زحمت اجرا کنید. استیدیا نه کنسول است و نه سخت افزار، بلکه سرویسی است که با اتصال شما به اینترنت بازی محبوب شما را بر روی هر پلتفرمی استریم می کند. سرویس استیدیا بازی را بر روی سرورهای قدرتمند گوگل اجرا می کند، ورودی های شما به سمت سرورهای گوگل ارسال می شوند و در آنجا در محیط بازی پردازش می شوند و نتیجه اجرای ورودی ها در محیط بازی بر روی هر دیوایسی که در اختیار دارید بدون تاخیر نمایش داده می شود.
بی نیازی سرویس استیدیا از دستگاه ها و پلتفرم ها بزرگترین مزیتی است که می تواند دنیای بازی ها را متحول کند. قابلیت استریم در این سرویس باعث می شود تا با هر پلتفرمی که در اختیار دارید با بالاترین کیفیت ممکن بازی ها را اجرا کنید این سرویس به شما این امکان را میدهد تا بازی ها را با کیفیت ۴K و سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه اجرا کنید با این حساب دیگر نیازی به خرید سخت افزار های گران قیمت برای اجرای بازی خاص را نخواهید داشت و تنها با باز کردن یک مرورگر می توانید بازی دلخواه تان را اجرا کنید. بازی ها بر روی مرکز داده های گوگل اجرا می شوند و بر روی دیوایس هایی که شما در اختیار دارید استریم می شوند. گوگل اعلام کرده است قدرت پردازش ابری این سرویس برابر با کنسولی است که پردازنده ی گرافیکی با توان پردازشی ۱۰٫۷ ترافلاپس دارد. رقم اعلام شده از مجموع قدرت پردازنده های گرافیکی دو کنسول PS4 Pro و Xbox One X نیز بیشتر است. همچنین امکان جابه جایی سریع بین دستگاه ها و پلتفرم های مختلف را می توان از مزیت های این سرویس به لطف استریم دانست.
در سرویس استیدیا از آنجایی که رندرگیری از طریق سرورها صورت می گیرد فرصت مناسبی برای توسعه دهندگان فراهم خواهد شد تا از قدرت پردازش بالای سرورها استفاده کنند همچنین دیگر توسعه دهندگان مجبور نخواهند بود به دلیل محدودیت های سخت افزاری خلاقیت های خود را محدود کنند.
سرویس استیدیا می تواند رقیبی جدی برای xbox مایکروسافت و Play station سونی می باشد. با وجود استیدیا دیگر نیازی نیست تا کاربران کنسول های بازی را با مبالغ گزاف تهیه کنند. برای بازی در سرویس استیدیا می توان از موس، کیبورد و گیم پدهای موجود نیز استفاده کرد اما گوگل گیم پد اختصاصی را نیز در اختیار کاربران قرار خواهد داد تا در صورت تمایل آن را تهیه کنند. مزیت این گیم پد اختصاصی اتصال مستقیم آن به سرویس های ابری گوگل است که باعث کاهش تاخیر در ارسال ورودی و ایجاد واکنشی مطابق ورودی در بازی می شود.
سرویس های ابری مختص بازی ها موضوع جدیدی نیست، پیش تر سرویس play station now نیز آن را ارائه کرده است اما گوگل سرمایه گذاری های عظیمی در زیر ساخت های داده ای خود انجام داده است که موجب برتری آن خواهد شد. جدی تر و فراگیرتر شدن این تکنولوژی می تواند تجربه کاربران و نحوه ارائه بازی ها را متحول کند.
این سرویس در سال جاری، ابتدا در ایالات متحده، کانادا و انگلستان منتشر خواهد شد. هزینه ی استفاده از این سرویس هنوز معلوم نیست. هنوز مشخص نیست هزینه هر بازی باید جداگانه پرداخت شود یا باید برای دسترسی به برخی بازی ها در یک مقطع زمانی خاص بهایی پرداخت کرد و اشتراک های زمان دار تهیه کرد و یا اینکه پرداخت هزینهها به شکل ترکیبی از این دو خواهد بود.