

گوگل اسیستنت، دستیار هوشمند گوگل است که به کمک هوش مصنوعی ایجاد شده و توسعه داده می شود. این دستیار صوتی می تواند مکالمه دو طرفه با انسان داشته باشد. این دستیار صوتی اولین بار بخشی از اپلیکیشن پیام رسان الو بود بعدها گوگل آن را به گوشی های سری پیکسل افزود، اما امروزه در تمامی گوشی هایی که سیستم عامل آن ها اندروید ۵ به بعد می باشد قابل نصب است. این دستیار هوشمند مشابه همان چیزی ست که در اپل با نام یسری، در آمازون با نام الکسا و در مایکروسافت با نام کورتانای شناخته می شوند.
شاید شما هم از قابلیت های جالب این دستیار هوشمند استفاده کرده باشید، قابلیت هایی چون پیش بینی وضعیت آب و هوا، ایجاد یادآور برای انجام کارهایتان، تنظیم زنگ هشدار، درخواست ترجمه سریع یا محاسبه درصد و و یا تبدیل واحدهای پولی و یا حتی دستور پخش موسیقی مورد علاقه تان و یا درخواست بیت باکس و …
اما اخیرا قابلیت جدید دیگری به این دستیار هوشمند اضافه شده است که آن را “چه چیزی روی نمایشگر است؟” نامگذاری کرده اند. حال به کمک این قابلیت گوگل اسیستنت می تواند نمایشگر گوشی شما را خوانده و در قالب محتوای متنی به سوالات شما پاسخ دهد. مثلا شما در حال چت با دوستان خود هستید، موضوع صحبت شما آهنگ جدید منتشر شده از یک خواننده است. شما مایل هستید در مورد آهنگ قبلی خواننده نیز اطلاعاتی کسب کنید کافی است از گوگل اسیستنت در این رابطه سوال کنید بدون آنکه نام خواننده را به او بدهید. دستیار هوشمند با توجه به اطلاعاتی که روی نمایشگر خوانده است می تواند خواننده مورد نظر شما را شناسایی کرده و اطلاعاتی را که می خواهید در اختیار شما قرار دهد یا مثلا روی نمایشگر اطلاعاتی درباره شهر پاریس وجود دارد. شما از دستیار هوشمند درباره جمعیت یا وسعت آن شهر سوال کنید بدون آنکه نامی از شهر پاریس ببرید، دستیار هوشمند با خواندن نمایشگر گوشی شما شهر مورد نظر شما شناسایی خواهد کرد و پاسخ را برای شما می یابد. مثال های این چنینی که دستیار گوگل توانسته است به آن ها پاسخ دهد زیاد هستند. وقتی گوگل اسیستنت فعال است با استفاده از کلماتی چون ” این” ، ” آن” و کلماتی مشابه میتوانیم به آن بفهمانیم به اطلاعاتی در مورد موضوع جاری بر روی نمایشگر گوشی نیازمندیم.
مسئله نگران کننده برای کاربران در رابطه با این دستیار هوشمند، حفاظت از حریم خصوصی کاربر است، که البته جای نگرانی وجود ندارد، چون گوگل اسیستنت این آزادی را ندارد که نمایشگر گوشی شما را تحت هر شرایطی بخواند. این دستیار هوشمند فقط از زمانی که مجوز خواندن نمایشگر به آن داده می شود می تواند صفحه نمایشگر شما را خوانده و در مورد موضوع جاری و سوالات مطرح شده در آن رابطه پاسخ هایی در قالب محتوای متنی ارائه دهد. کاربران در صورت عدم تمایل می توانند این مجوز را لغو کنند.